|
Tiger'dan sonra "Leopard" |
|
Cuma, 30 Kasım 2007 |
|

Mac OS9 serisi olarak tanıtılan Tiger9'un ardından yeni geliştireceği serinin “Leopard” ismiyle çıkacağı açıklandı.
Çıkış tarihi olarak Nisan ayının ilk haftası olarak belirtilmesine rağmen 6 ay ertelemenin ardından bugün satışa sunuldu.
En büyük rakibi olan Microsoftdan 2 yıl önce Tiger (kaplan) isminde çıkardığı isletim sistemi, rakibi vista’dan önce çıkmasına rağmen bir çok konuda bener özelliklere sahipti. Leopard ise vista’dan çok daha üstün özelliklerinin olması bekleniliyor.
Özelliklerinin anlatıldığı tanıtım toplantısında, yeni Leopard’ın pazarın %90'ını elinde tutanWindows’tan biraz daha fazla kullanıcı çalmak olduğ, bu amaçla hem Mac sorunlarının hem kullanıcı isteklerinin fazlasıyla dikkate alındığı açıklandı.
Yeni Leopard’da dosyaları görselleştirmek ve sınıflandırmak için yeni arayüzler (Quicklook), ayrılan bölümlerde ikonları daha iyi yerleştirmek için (Spaces), video ile sohbet olanağı sağlayan (iChat) yeni bir çok özellik bulunuyor.
“Aile kontrol” sistemiyle bilgisayarın diskinde daha ayrıntılı arama yapma, eposta konusunda yeni yazılılmlar ve Safari tarayıcısı gibi özelliklerde geliştirilmiş.
Yeni Mac bilgisayarlarda standart olarak gelecek olan Loepard, satın almak isteyen kullanıcılar için ise 129 € ya satışa sunuldu.
|